© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Manresa 78 - Barça 88

Tot i fer una bona primera part, el Barça penalitzat per un decebedor tercer període ha necessitat treure el millor de si mateix en els darrers 10 minuts de partit per emportar-se la victòria. Finalment, una millora defensiva acompanyada de l'encert en el triple, 5 de 6 en aquests 10 darrers minuts, els ha permès sortir indemnes del sempre difícil Nou Congost. El matx començava amb un Manresa que feia cas a la fórmula emprada pel seu entrenador sempre que juga contra equips físicament més forts que els seus, llançar de tres i esperar que la fortuna et doni un dia encertat per anar desfent la confiança del rival. És igual el percentatge d'encert, perquè el seu equip no té res a fer en la lluita dins de la pintura. Els jugadors manresans li han fet cas. El que passa és que han fallat els primers 13 llançaments i això permetia als de Pesic a obrir forat al marcador. Amb un atac més ortodox que els dels locals, els visitants anaven fent guiats pel far que suposa Ante Tomic a la pintura rival. No era d'estranyar el parcial inicial, 4-14 després de les contínues errades dels locals des de més enllà de la línia de 6,75. Entre Tomic i Kyle Kuric amb el suport de Chris Singleton, el rendiment ofensiu dels blaugranes permetia que Pesic veies el partit tranquil des de la banqueta. Però el de Novi Sad, gat vell, era conscient que la tranquil·litat no duraria els 40 minuts. A 3.22 per la fi del primer quart, ha tornat a jugar amb el Barça, gairebé després de 10 mesos, Kevin Seraphin substituint a Tomic. Un tir lliure i una cistella de Kevin Pangos porten la renda fins als 11 punts, que malgrat que una cistella final de Jaka Blazic quedarà en 10 quan acaba el primer capítol.

Precisament és Seraphin qui anota l'11-23, abans que una falta antiesportiva de Thomas Heurtel permetés als locals reduir una mica el desavantatge, 14-23. Els problemes amb el rebot defensiu s'aguditzen però tot i això, els blaugranes continuen vivint de les rendes que donen les errades en el triple dels locals. Un addicional transformat pel base francès fa tornar la renda als 12 punts, 12-28. Marge que continuarà creixent perquè el matx no varia, triple manresà triple fallat. En canvi primer Singleton i després Pierre Oriola van anotant acompanyats per Heurtel que vol redimir-se de la falta anterior. El marge blaugrana arribarà als 17 punts, 18-35, tot just abans que el matx faci un gir copernicà. Arriba el primer triple local, Slim-Sander Vene, i amb l'encert s'obre la caixa de Pandora. El triple anotat serà el primer d'una ratxa d'encert remarcable, 12 de 20, un extraordinari 60% que és el que estava buscant Peñarroya per intentar vèncer. Però, no correm tant. Al triple de Vene s'afegeix un triple immediat de Ryan Toolson i de cop i volta tenim un partit nou. Pesic, que ja sabia com aniria la cosa, demana temps mort de forma immediata. Insisteix en la necessitat de tancar el rebot defensiu. En atac tornen a fer estralls en la defensa local Tomic i Kuric afegint-se un lluitador Víctor Claver pel 26-41. Peñarroya continua amb el seu pla de joc provocant que li assenyalin una tècnica que transforma Heurtel. Vene torna a anotar un triple i repetint la seqüència anterior, errada en el triple del valencià i encert en el mateix departament de Pere Tomàs, 31-42. Els visitants, però, reaccionen a temps. Anota dos tirs lliures Tomic i Claver transforma un triple pel 32-47. Un nou triple de Tomàs i una cistella final manresana deixen el matx en només 10 punts a favor dels de Pesic, 37-47.

Tot i que quan els jugadors tornen a la pista sembla que els blaugranes tenen la lliçó apresa, tot serà un miratge. Tir lliure de Claver i triple de Singleton pel 37-51. Un triple de Pere Tomàs mostra que els locals continuen fent cas a la recepta Peñarroya. Respon Singleton també amb un triple i a continuació qui anota és Pangos pel 44-56. A partir d'aquí comencen els problemes pels de Pesic. Es torna a perdre el control del rebot defensiu i es fallen triples oberts. Per sort anota Kuric, però un triple anotat per un vell conegut, Alex Renfroe, serveix d'espoleta. Pesic mou i remou el cinc a pista, però no troba la fórmula d'aturar la sagnia. Després d'una cistella de Blazic, 51-60, ha de demanar temps mort per esbroncar als seus jugadors que pel que fa a la lluita pel rebot defensiu semblen mirar-s'ho amb certa deixadesa. Els triples, ja hem comentat la fórmula Peñarroya, de Cady Lalanne i de Jokubas Gintvainis deixen el partit en un puny, 59-60 i a Pesic al llindar del col·lapse.

Tot el que havia passat en els primers quarts ja no serveix de res. Cal refer-se com sigui si es vol guanyar i per damunt de tot cal lluitar per cada pilota. Segurament aquest és el pensament d'un decebut Pesic i deu ser el que transmet als seus jugadors. D'entrada es veu una millora substancial en defensa on ara els blaugranes són més actius. Fruit d'això recuperen la pilota tot just abans que Blazic transformi un triple pel 59-63. Una cistella amb addicional i un triple d'Oriola posen les coses a lloc, 61-69. Sembla que les paraules del tècnic blaugrana han fet fortuna entre els seus homes. Tomic allarga la renda, 61-73, mentre que un triple de Renfroe mostra les ganes dels locals per continuar en la lluita. Però ara els blaugranes sembla tocats per la mà dels déus del bàsquet. Triple de Pangos, triple de Singleton, el rebot defensiu és blaugrana i al Manresa no li queda ni temps ni esma per tornar a pujar la muntanya. Les cistelles d'Heurtel i Tomic fan que la renda torni als 15 punts abans que Pesic li doni descans al de Dubrovnik fent sortir de nou a Seraphin. Un triple d'Heurtel és respost de la mateixa manera per Toolson però el matx ja està decidit des de fa estona. Anota Pangos abans que Vene transformi el darrer triple del partit pel 78-88 final.