© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 77 - Gran Canària 88

El Barça no se'n surt. Sense nord, perdut en mig d'opcions poc creïbles i llastrat per una manca de confiança tant evident com perillosa, l'equip blaugrana ha perdut des de fa dies el nord. Tot són problemes per un grapat de jugadors que malferits per les urgències que ja comencen a ser històriques, incapaços de trobar en el joc de conjunt les claus per sortir del pou, les individualitats tampoc acaben de quallar. Massa cops es busquen respostes allà on només hi ha preguntes mostrant un joc col·lectiu que no acaba de funcionar amb passis perduts en el no-res i una mania endèmica de buscar el remei en el llançament llunyà, convertint cada partit en un concurs de triples sense solta ni volta. L'equip que va començar bé la temporada, ha perdut la fe i la sensació que ara té la gent blaugrana és d'un déjà-vu dolorós. Tot sembla ser un pel·lícula de la que ja se sap el final i que ens porta, una temporada més a un final anguniós i poc edificant. Avui, davant un equip ben plantat, amb les idees clares i en el que hi juguen tres dels joves blaugranes que havien de ser el relleu dels veterans i que van marxar pràcticament gratis, per més escarni del que està passant, els homes de Sito Alonso han estat incapaços de guanyar ni un sol quart. I mentre, a la grada, sort dels nens i nenes que venen cada partit, perquè sense ells el recompte d'afeccionats faria força pena. Anem al partit, el matx començava amb un cinc a pista diferent del de darrers partits, Pau Ribas i Ante Tomic ocupaven els llocs dels habituals Adam Hanga i Kevin Seraphin. Els primers atacs locals es resolen gràcies al joc interior, Adrian Moerman i el gegant de Dubrovnik treballen per mantenir les coses controlades, 4-4. El problema per l'equip local continua sent una defensa poc treballada i amb messa forats. Un triple de Gal Mekel desfà l'empat per avançar als seus, 4-7. La resposta local arriba de les mans de Moerman, qui falla un dels tirs lliures i Thomas Heurtel. El base francès transforma el primer triple dels locals per mantenir les coses dins d'un ordre, 10-11. Però qui porta la iniciativa és l'equip groc que se'n surt prou bé. Rakim Sanders, fallarà un addicional, però entre un contraatac ben finalitzat per Pau Ribas, i un triple de l'ex Armani, empaten el partit a 17. Les coses es comencen a complicar quan Eulis Báez és capaç de transformar un triple amb la defensa blaugrana de vacances. Tot i que Phil Pressey anota amb un cop de palmell afortunat i Seraphin ho fa a un segon del final del primer capítol, els canaris guanyen de 2, 21-23,

La victòria parcial del Gran Canària només és un avís de què acabarà passant. De moment tot sembla sota control perquè Seraphin continuarà la seva ratxa a l'inici del segon període. Dos tirs lliures, un cop de palmell, aquest més ortodox i una cistella després de rebot ofensiu, sembla que posen les coses al seu lloc, 27-25. Malgrat tot, l'equip presenta una evident feblesa defensiva que ja comença a ser crònica. Un parcial 2-8 amb una única cistella local anotada per Heurtel, més preocupat dels seus números que de dirigir l'equip, obliga a Sito Alonso a demanar un temps mort, 29-33. Tot i un triple de Ribas i una cistella de Sanders, les coses no milloren perquè Xavi Rabaseda, un dels tres ex blaugranes a les files dels grocs, transforma un triple pel 34-40. Un triple de Moerman, vol ser el remei però els equips marxen als vestidors amb un marcador que no enganya, 37-44. Hi ha quelcom que no acaba de rutllar.

L'inici de la segona meitat serà força lamentable. L'equip dóna la sensació de no saber on té la mà dreta i el joc és un desgavell. Després d'una cistella de Sanders, Moerman fallarà dos tirs lliures abans que Ribas anoti un triple que respon DJ Seeley pel 42-53. No contents amb el que està passant, els locals fallaran fins a 4 llançaments consecutius de tir lliure, Pressey i Moerman. Un triple d'Albert Oliver després de rebot ofensiu és pot considerar tota una humiliació, 42-56. El tècnic blaugrana demana un temps mort per aturar tant horror. L'equip s'està desfent i no es troben respostes vàlides. L'única opció és buscar les individualitats, a veure si algú és capaç de carregar-se l'equip a l'esquena. Heurtel, l'únic amb encert, anota un triple, mentre que Víctor Claver anota només un tir lliure i Pierre Oriola, sense minuts a la primera part i que ha sortit en la segona per ser qui doni el relleu a Seraphin, anoten pel 53-63. Els blaugranes continuen fallant triples mentre que qui anota és Oriola, demostrant certa vergonya professional. Una esmaixada espectacular, però que es queda en això, d'Hanga són els primers punts de l'hongarès en el partit. Un triple de Marcus Eriksson, quin mal fan aquests triples, dóna 11 punts de marge a l'equip dirigit per Luís Casimiro, 57-68. Resultat amb el qual s'arriba al desenllaç.

Tot i que Heurtel continua buscant-se la vida, oblidant el joc de conjunt i buscant la cistella com únic recurs, els canaris troben un cop més la porta del darrere oberta de bat a bat en una defensa blaugrana que dóna rissa. Ara és Nazej Pasecniks, qui troba la porta enrere per posar al Barça en un atzucac, 61-73 a manca de 6.45 per la fi, obligant a Alonso a demanar un nou temps mort. Un cop es reprèn el joc, Heurtel, sempre ell, és capaç d'acabar un contraatac, tot just abans que Eriksson anoti un nou triple. Els canaris que ja fa estona que saben que el partit no el perdran, responen les cistelles locals. Oriola en transforma una, mentre Báez també ho fa i aquest cop amb addicional, 65-79. L'equip local continua sense fer res amb un cert sentit tot i que Ribas transforma un triple, 68-79, però de nou hi ha addicional pels visitants aquest cop per Ondrej Balvin, 68-82 a 3.15. El darrer temps mort del partit per Alonso només serveix perquè es fallin els triples que es proven, mentre que Eriksson en fa un que dedica amb delicadesa al Palau, 68-86. El Gran Canària que està guanyant del 18, permetrà, de forma involuntària, que els locals retallin una mica el desastre amb cistelles d'Hanga, Ribas i Heurtel. La redempció acaba de cop quan Oriola falla un parell de tirs lliures. Una cistella final de Pressey acaba amb el martiri amb un clar i dolorós 77-88 al lluminós.