© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Pablo Burgos 80 - Barça 85

El Barça ha superat, avui, una nova prova d'estrès. En un partit on el més fàcil era deixar-se anar per la incomoditat del rival i el terrible calendari que li queda en aquest mes de gener, l'equip de Pesic ha demostrat, un cop més, una determinació envejable. Confiant en el seu joc interior, en un d'aquells dies en el que el tir exterior no tenia els percentatges habituals, treballant incansablement en defensa i procurant tancar adequadament el rebot defensiu, els blaugranes han aconseguit tirar endavant el partit i a més aconseguir de retruc ampliar l'avantatge sobre els perseguidors a la classificació de l'ACB. Una jornada rodona pel que fa als interessos blaugranes. Anem al matx. El partit començava amb un Barça encertat tant des de dintre com des de fora. Thomas Heurtel primer i després Ante Tomic aconseguien superar el triple que havia anotat Bruno Fitipaldo. Un triple de Víctor Claver augmentava el marge fins al 3-7. Però de mica en mica es comprovava que el joc exterior avui no tindria un gran dia i per això, tot i una cistella de Chris Singleton, l'equip buscava a Tomic a la pintura. El gegant de Dubrovnik corresponia amb cistelles a aquesta confiança per fer el 9-14. Les errades en el triple dels homes de Pesic permeten als locals refer-se fins que Pau Ribas trenca la ratxa local, 13-16. Els homes de Diego Epífanio anoten un tir lliure respost per 7 punts visitants que aprofiten uns moments de feblesa local per posar-se 9 amunt després del tir lliure anotat per Claver i les cistelles de Singleton, Adam Hanga i Pangos. Un triple de Branden Frazier alleugera les sensacions locals poc abans de la finalització del primer acte, 17-23.

El segon capítol comença amb el Barça tancant bé el rebot defensiu i amb Kevin Seraphin anotant el 17-25. El joc dels visitants, òbviament, està enfocat cap al joc interior on la superioritat dels blaugranes, tot i la presència d'Augusto Lima en les files locals, és manifesta. El problema pels de Pesic recau en el tir exterior que continua sense funcionar. Després de 4 punts dels locals, el triple que anota Vitor Benite, un fitxatge recent dels locals, deixa el matx en un puny, 24-25, com es comprovarà més tard el brasiler amb passaport italià estarà excels en el llançament des de més enllà de la línia del 6,75. Pesic de forma immediata demana temps mort, però de poc li servirà perquè els seus homes continuen fallant triples. En canvi Benite n'anota un altre, avui el de Sao Paulo no fallarà cap dels 6 que provarà, que dóna avantatge als seus 28-25. Després de dos tirs lliures transformats per Tomic un nou triple de Benite augmenta la renda local fins als 4 punts, 31-27. Amb l'ambient del pavelló totalment desfermat, els de Pesic no es deixen acoquinar. Anota un tiri lliure Hanga abans que Singleton n'anoti dos i que una cistella de Ribas torni a posar al Barça al davant, 31-32. Un triple de Vlatko Cancar capgira de nou el marcador abans que sigui Tomic, far del seu equip avui, qui empati a 34. Ara les alternatives al marcador se succeeixen de forma vertiginosa. Triple d'Alex Barrera que respon Ribas també des de més enllà de la línia del 6,75, 37-37. És el primer triple blaugrana des d'aquell que havia anotat Claver a les beceroles del matx. Després d'un tir lliure local serà Kyle Kuric qui transformi el tercer triple de la tarda pels visitants que deixa el 38-40 amb el que els jugadors marxen als vestidors.

A l'inici de la segona part, Singleton falla un triple però qui anota és Heurtel per mantenir el marge blaugrana, 40-42. Els locals, sabedors de quins són els seus punts forts, busquen desesperadament el tir de tres, Frazier n'anota un altre per tornar a avançar als locals, 43-42. Els blaugranes, per la seva part, no anoten de tres però si de dos. Heurtel i Ribas mantenen les coses, 47-46. Tot i que Fitipaldo anota tres tirs lliures seguits, entre Heurtel i Tomic, qui anota un addicional, tornen a deixar les coses com estaven, 52-51. Un triple de Claver avança de nou als de Pesic, però un triple després de temps mort local de Cancar desfà el lleuger avantatge visitant. A partir d'aquí, els forasters jugaran uns minuts d'autèntica màgia. Triple de Pangos i cistella de Tomic, 57-59. El rebot defensiu dels blaugranes torna a funcionar i d'alguna manera es desfà la confiança local. Pesic veu l'oportunitat i posa més pressió a pista. Entren Pierre Oriola i Hanga. Un triple de Ribas augmenta el marge, cosa que també fa Pangos tot i fallar un tir lliure, 57-63. El canadenc transforma un triple per donar fins a 9 punts de renda als visitants, 57-66, poc abans de la finalització del tercer període.

Entrem en el darrer quart i el Barça rep tota mena de pressió, fins i tot arbitral. En una jugada sense massa història, Pesic rep una falta tècnica i més tard serà Pangos qui rebi una falta antiesportiva després de ser revisada. Entre això i les errades en el triple dels blaugranes, els locals, gràcies als triples de Benite qui ara n'anota un parell de seguits deixen un marcador força ajustat, 65-66. La situació comença a ser desesperada per un Barça molt pressionat que ha de mostrar de quina pasta està fet. Amb el Coliseum de Burgos empenyen als seus jugadors, els blaugranes mostraran la suficient determinació per no deixar-se anar. Hanga anota dos tirs lliures, Tomic i Oriola també anoten una cistella cadascú que serveixen per agafar una mica d'avantatge, 69-72. Qui primer fallen són els locals que erren un tir lliure, fet que aprofita Ribas per marxar de 4, 70-74 a 5.31 per la fi. Un ganxo de Tomic manté la renda i una nova cistella de Ribas l'augmenta fins al 72-78 a 4.11. Diego Epifanio demana temps mort, però el rebot defensiu blaugrana no permet alegries als locals. A més del rebot defensiu, els de Pesic estan força bé en el rebot ofensiu malgrat que Ribas falli un parell de tirs lliures. Qui anota és Heurtel pel 72-80 a 2.05 per la fi. Nou temps mort d'Epifanio, abans que Benite transformi el seu sisè triple pel 75-80. En l'atac blaugrana Pangos falla un triple però el rebot és per Tomic. La jugada acaba amb dos tirs lliures transformats pel croat, 75-82. Un triple de Frazier reviu les esperances locals, però Tomic amb una cistella marca de la casa els hi diu que avui no podrà ser, 78-84 a 14 segons per la fi. Fitipaldo anota dos tirs lliures abans que Heurtel a 2 segons per la fi deixi el definitiu 80-85 en fallar un dels dos tirs lliures que llança. Com dèiem el matx ha estat una prova de foc que el Barça ha superat amb nota.