© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 97 - San Pablo Burgos 88

Amb un Pau Ribas estel·lar, el Barça s'ha desfet d'un San Pablo Burgos que volia furgar en la possible desconnexió blaugrana després d'arribar d'Istanbul encara no feia 39 hores. Però tot i el cansament acumulat, els homes de Pesic han respost bé a la proposta castellana, emportant-se la victòria tot i que els homes de Diego Epifanio, no han abaixat els braços, ans tot el contrari, han buscat la remuntada en el darrer període que finalment no ha arribat gràcies a l'encert de l'escorta badaloní i els triples anotats per Kevin Pangos i Rolands Smits. El matx s'iniciava amb un Barça intens al darrere al qual no l'importava gaire l'encert inicial de Vlatko Cancar des de més enllà de la línia del 6,75. La bona defensa local que tancava bé el rebot defensiu els feia agafar un lleuger avantatge gràcies a l'encert d'Ante Tomic dins la pintura i a la producció de Rolands Smits, Adam Hanga i Víctor Claver, 10-5. Els visitants responen a l'escapada blaugrana, però una bombeta de Kevin Pangos i un triple de Claver tornen a augmentar el marge local, 15-11. Un triple de Vítor Benite ajusta un marcador que es capgira quan una cistella i addicional d'Àlex López deixa un sorprenent 15-17 al lluminós. Els homes d'Epifanio proven de defensar amb una zona 1-2-2 però un triple de Claver, la desfà de forma immediata. Un nou triple del valencià aprofundeix la ferida 23-17, amb Epifanio demanant temps mort per intentar recuperar l'alè. El rebot comença a ser un problema pels locals i d'això se n'aprofiten els visitants per reduir una mica l'avantatge local, tot i l'encert en el tir lliure de Ribas i Pierre Oriola, pel 27-22 amb el que s'arriba a la fi del primer capítol.

Els visitants no poden evitar que el marge local creixi perquè el problema que tenen és que no poden superar la bona defensa local que ha millorat respecte a la que feien en la part final del quart anterior. Un tir lliure de Ribas i un parell de cistelles des del pal baix de Kevin Seraphin fan arribar el marge als 8 punts, 32-24. Un triple foraster, ara d'Àlex Barrera redueix la renda abans que Oriola, també de triple, deixi les coses com estaven, 35-27. Una cistella de Thomas Heurtel, un triple d'Hanga i una cistella després de rebot ofensiu de Jaka Blazic fan arribar el marge als 12 punts, 42-30, abans que un triple i una posterior cistella i addicional de Dominique Sutton facin tornar el marge blaugrana als 8 punts tot i una cistella de Tomic, 44-36. Fins al moment li està costant més del previst desfer-se del l'equip castellà, però primer Pangos i després Claver que transforma el seu quart triple, augmenten fins als 13 punts el marge blaugrana, 49-36. Dues cistelles de Smits, la segona una espectacular esmaixada que culmina un contraatac fan arribar l'avantatge local als 17 punts, 53-36, resultat que no es mourà abans que acabi la primera meitat.

Un triple de Benite només començar la segona meitat mostra fins a quin punt el Burgos vol plantar cara. Però un tap de Claver, bon partit del valencià avui, inicia una nova embranzida blaugrana que fa arribar l'avantatge fins als 18 punts després d'una cistella d'Hanga i un alley-hoop dibuixat pel mateix hongarès volador i culminat per Smits, 57-39. Però hi ha un factor que desestabilitzarà almenys una mica el bon joc local. Claver rep un fort cop a la cara, concretament a la zona nasal que l'obliga a deixar la pista per no tornar a sortir en el que queda de partit. Ribas des de la línia manté les coses, 59-43 i el mateix fa Hanga amb una esmaixada, 61-45. Un nou triple de Benite, és respost per Ante Tomic amb un cop de palmell, 63-48. Entre Oriola i els tirs lliures transformats per Seraphin restableixen els 17 punts amunt, 67-50. Ara mateix tot sembla sota control i de fet l'equip sembla que no ha notat la baixa de Claver. De fet, entre un triple de Ribas i un ganxo de Serpahin fan arribar l'avantatge als 21 punts, 72-51, la màxima del partit d'avui. Un triple de Paul Zipser la retalla i dos tirs lliures transformats per Kyle Kuric, deixen un avantatge de 20 punts al marcador per l'equip local, 74-54, quan s'arriba al darrer capítol.

El matx sembla decidit, però malauradament el darrer període no començarà gens bé pels de casa. Els triples de Branden Frazier i Cancar, redueixen fins als 16 punts la renda tot i els dos tirs lliures que anota Seraphin, 76-60. El problema és que la defensa, sobretot l'exterior, s'ha relaxat massa i això permet tirs oberts i relativament fàcils a l'equip rival. Ribas acudeix al rescat amb un triple, mentre Seraphin només anota un tir lliure, 80-63. Heurtel que des del matx d'Istanbul sembla no trobar-se a gust a la pista, falla dos tirs lliures i això ho aprofiten els visitants per reduir força la renda local als 12 punts, 80-68. Un ganxo de Seraphin permet respirar als blaugranes, abans que Epifanio ordeni defensar als seus homes en zona 2-3. La idea és fer canviar el ritme a un atac blaugrana que ara ho està passant força malament. El canvi defensiu dels visitants afecta per un moment als locals que ara fallen un parell de triples precipitats i això permet als visitants continuar reduint el marge local, 82-72. Un triple de Pangos a 4.45 per la fi, refà la confiança, abans que tot i que el Burgos continua defensant en zona, Ribas anoti dos triples amb tota la pressió del món que seran claus, 91-79 a manca de 59 segons per la fi. Després d'un temps mort demanat per Epifanio, un triple de Benite refà la moral dels seus, però Smits respon també des de més enllà de la línia del 6,75 pel 94-82 a 34 segons per la fi. El punt que anota Tomic i els dos tirs lliures que transforma més tard Seraphin deixen en anècdota el triple final de Sutton pel definitiu 97-88.