© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

San Pablo Burgos 101 - Barça 103

El mag serbi, amb passaport alemany, continua invicte a les competicions domèstiques. No ha estat gens fàcil aconseguir-la avui quan ha necessitat passar i amb nota una prova molt complicada. En un Coliseum burgalès atapeït i cridaner, l'equip dirigit per Svetislav Pesic ha donat una prova més del que li ha mancat en els primers 4 mesos de la temporada, caràcter. L'equip local, gràcies a un esplèndid segon quart, ha portat al Barça contra les cordes, tretze punts d'avantatge, 85-72, a manca de poc més de 5 minuts de joc, però com si fos l'au fènix, surt del foc per renéixer. Un cop portat el partit al temps afegit, només ha necessitat mantenir l'embranzida i aprofitar la manca de benzina de l'equip local per acabar emportant-se una victòria necessària per poder aspirar al segon lloc de la classificació. El partit, però, començava amb certa comoditat per un Barça que aprofitava el bon moment que passa Adrien Moerman. El francès treia profit del seu canell per anotar els primers 6 punts del seu equip. De poc valia que Corey Fischer hagués transformat un triple perquè després que Víctor Claver anotés de contraatac i Petteri Koponen transformés un parell de tirs lliures, els visitants marxaven de 5 punts, 5-10. Els locals tot i que posaven un alt ritme de joc no podien aturar la creativitat blaugrana que feia estralls a la zona burgalesa. Els triples de Joan Carles Navarro, i Edwin Jackson, més un tir lliure de Thomas Heurtel i un addicional de Pierre Oriola, obren forat fins a un clar 9-20. Tot sembla indicar que els visitants poden trencar el partit en un no res, però de cop, els homes de Diego Epifanio, desperten. Tot i que el rebot defensiu fins al moment no ha estat un problema, l'encert de l'atac local es conjuga amb uns atacs blaugranes mal resolts, sobretot quan es tira de tres, que acabaran per donar l'oportunitat als locals a retallar el marge visitant fins a deixar-lo en només 5 punts, 15-20.

Els homes de Pesic han perdut una oportunitat d'or per fer creure als locals que no tenien res a fer, si a això li sumem un parell de pilotes perdudes, tenim el còctel perfecte per capgirar el marcador. Un triple d'Edu Martínez, jugador format al Barça, avança als locals al concloure un parcial 0-7 que obliga al druida serbi a demanar temps mort per tranquil·litzar als seus homes. Tot i la pausa, l'atac blaugrana continua empantanegat, mentre els locals van a la seva. Triple de Sebas Saíz, triple de Javier Vega. De poc serveix una esmaixada de Tomic, 28-22. El gegant de Dubrovnik torna a anotar però fallarà dos tirs lliures en el pitjor moment, 32-24. Els suplents del Burgos, fora de guió, estan fent molt de mal a la defensa blaugrana que treu el fetge per la boca a l'hora de tapar tots els forats que els tiradors locals van trobant a la pintura. Anota Heurtel, però Saíz, transforma un addicional pel 35-26. Una nova pilota perduda, Moerman, obliga a Koponen a fer una falta antiesportiva, 37-26. El primer triple del quart del Barça, també Moerman, redueix la ferida però els locals responen a base de rebot ofensiu i tir addicional, 42-29. Navarro, la llegenda, apareix per refredar una mica l'ambient, amb un triple marca de la cassa. Però els homes d'Epifanio no volen saber res de llegendes. Oriola, també transforma un triple pel 46-35. Per fi es millora el rebot defensiu i això permet que el targarí anoti un parell de cistelles, la darrera a un segon per la mitja part que deixen el 50-39 amb el que s'arriba al descans. El parcial aconseguit en aquest capítol, 35-19, serà l'únic quart que els locals guanyaran en tot el partit, però els 16 punts de més gairebé els hi donen el triomf final.

Com ja sabem, en el tercer quart comença un altre partit. Tot i això, els visitants no se'n surten prou bé. El rebot defensiu està de vacances i això permet a Vlatko Cancar transformar un triple pel 53-39. Catorze punts de renda que semblen una muntanya inassequible per un Barça en hores baixes. Qui apareixerà com a redemptor és Heurtel. Els dos triples que anota de forma consecutiva revitalitzen als blaugranes de tal manera que quan Claver anota després de rebot ofensiu, 55-47, obliga a Epifanio a demanar temps mort. Un temps mort que li serveix de ben poc perquè els visitants continuen rebaixant l'avantatge local. Koponen i una esmaixada de Tomic, mostren el camí, 55-51. Edu Martínez, dóna proves del seu famós canell per anotar un nou triple pel 58-51 que atura la remuntada blaugrana i alhora dóna oxigen als seus. Tomic, qui fallarà un addicional, anota un parell de cistelles per continuar la ratxa blaugrana, 58-55. Fa el mateix després d'una cistella de Fischer aconseguida gràcies a una nova pèrdua, ara de Pau Ribas, 60-57. Però quan millor ho té el Barça, torna a aparèixer Edu Martínez transformant un triple, 63-57. Un tir lliure de Moerman i un triple de Koponen, deixen el partit en dos punts amunt pels locals, 63-61. Sembla mentida, però en el pitjor moment local torna a aparèixer el triple d'Edu Martínez, 66-61. Tot i que anota Tomic, dues cistelles locals deixen el dèficit blaugrana en 7 punts a manca del darrer acte, 70-63.

Els homes de Pesic que han tingut als locals molt tocats per una bona estona, han de superar la prova de caràcter que suposa el fet que els locals tornaran a marxar en el marcador.. Han de sobreposar-se al cansament i al fet que han de tornar a pujar la muntanya que per un moment semblava vençuda. Les coses, però, no comencen bé. Després de tres punts locals qui fa acte de presència per carregar-se l'equip a l'esquena és Heurtel. Un triple i una cistella de dos del de Béziers, fan tornar els 5 d'avantatge pels homes d'Epifanio, 73-68. Tomic manté les coses, 75-70, abans que dos triples de Javier Vega, de nou el martiri fora de guió d'un suplent local, porta les coses al límit. Una cistella d'Heurtel entre els triples dels locals, sembla poca cosa, 81-72. Una nova cistella burgalesa obliga a Pesic a aturar el partit, queden 6.09 i les coses estan força complicades, 83-72. La defensa no està a l'altura i el mal creix, 85-72 a 4.16 per la fi del temps reglamentari. A partir d'aquí, arribarà la lliçó de caràcter de l'equip de Pesic. En la pitjor situació possible, rotació de 9 homes, partit el dijous passat, cansament extrem en alguns homes, Pesic opta per fer jugar en el tram final un cinc atípic, Ribas, Heurtel, Claver, Tomic i Koponen. Anota Ribas abans que Heurtel falli un tir lliure, però després d'un triple fallat pel base de Béziers, serà Koponen qui transformi el que prova, 87-78. Queden 3.34 i Epifanio demana temps mort. Tal com estan les coses, 9 punts de marge semblen massa. Entra Jackson per donar descans a Heurtel. Falla un triple Ribas, però els locals han perdut punteria. El cansament comença a fer estralls. Torna Heurtel per ocupar el lloc de Ribas. Tir lliure de Tomic que poc després anotarà els dos que té de nou, 87-81. Tot i una cistella local, al Burgos se li està fent molt llarg el que queda per jugar. Els seus atacs són precipitats i ningú apareix al rescat. En canvi el talent dels blaugranes brilla com si acabés de sortir el sol, triple de Claver, triple d'Heurtel per 89-87 a manca d'1.03 per la fi. Epifanio demana un temps mort que no li funciona perquè Claver recupera la pilota que Heurtel transforma en la cistella de l'empat a 89 quan queden 47 segons per la fi. Tot i que ara Edu Martínez troba el ferro, l'atac blaugrana acaba amb una passada dolenta d'Heurtel a Tomic que dóna l'última possessió als locals. Fischer falla i envia el matx a la pròrroga.

El temps afegit comença de la millor manera possible pels homes de Pesic. Triple de Jackson i cistella de Tomic qui falla l'addicional. Després d'una pèrdua de Fischer, Heurtel anota dos tirs lliures que culminen un 0-7 que serà clau per la victòria final dels blaugranes, 89-96. Anoten els locals, però ara els homes de Pesic no fallen tirs lliures. N'anota un parell Claver i fa el mateix Heurtel, abans però, un addicional de Deon Thompson fa que l'avantatge blaugrana sigui de 6 punts, 94-100. Falla un triple Heurtel i els locals continuen reduint la renda visitant, 96-100. Pesic demana temps mort a 2.03. Tot i que Goran Huskic fallarà dos tirs lliures, Jackson no ho aprofita al fallar un tir relativament fàcil. En canvi, qui no falla, és Edu Martínez qui transforma el seu cinquè triple de la tarda pel 99-100. Falla de nou Jackson i fa el masteix Huskic, fins que l'aler francès transforma un tir lliure pel 99-101. Després de temps mort d'Epifanio a 39 segons per la fi, dos tirs lliures de Martínez empaten el partit a 101 quan queden 32 segons per la fi. La jugada blaugrana acaba amb un majestuós passi d'Heurtel que permet a Jackson anotar el 101-103 a 14 segons per la fi. No hi han temps morts. La jugada local acabarà amb un triple fallat per Álex López i el rebot per Heurtel mentre sona la botzina. La victòria ja no pot escapar-se a un Barça amb molt de caràcter.