© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 95 - Estudiantes 100

El Barça que es preparava per fer un partit relativament fàcil, s'ha trobat al davant un jugador especialment encertat que ha acabat per desfer els plans dels locals gràcies a un encert descomunal i a què la defensa dissenyada per Pesic no comptava amb les circumstàncies que s'han anat concatenant per acabar el partit en una derrota que li complica i força la lluita per la segona plaça. És cert que dir que un jugador sol ha estat la clau del partit és sempre una mica agosarat, però l'exhibició d'avui de Sylven Landesberg és especialment remarcable fins al punt que ha aconseguit, gairebé, el 50% dels punts dels col·legials. Si algun retret hem de fer al joc blaugrana, és en referència a la marca sobre el de Brooklyn, jugador que quan ha tingut l'atenció de Pesic ja portava una bona part dels punts fets. Des de molt aviat Landesberg començava el seu recital, de fet el primer triple que intentava es convertia en el 0-3 que inaugurava el marcador, mentre els locals fallaven tot el que provaven, era igual que fos des de dins o des de fora, Aprofitant aquestes primerenques errades, els homes de Salva Maldonado anaven per feina. Un nou triple, ara de Dario Brizuela tancava el parcial inicial dels del Ramiro de Maeztu per un sorprenent 0-10. A la banda Pesic mastegava xiclet sense immutar-se massa pel que passava a la pista. Els seus jugadors estaven incisius, sense sort en el tir, però lluitant com ho fan habitualment. Un triple de Thomas Heurtel desperta a l'afecció que avui només mig omplia el Palau que es desesperava davant les errades per ben poc en els tirs dels locals. Una esmaixada d'Adrien Moerman i un addicional d'Adam Hanga sembla que desperten als blaugranes, 8-12, que ara reben un triple d'Omar Cook pel 8-15. Malgrat la bona arrancada visitant, els tirs lliures transformats per Ante Tomic i Petteri Koponen tornen a reduir la renda col·legial, 12-17 abans que torni a aparèixer Landesberg per transformar un addicional pel 12-20. Phil Pressey ha entrat per Heurtel i seus són els punts que junt amb un tir lliure de Pierre Oriola deixen el 15-20 al lluminós. Tot i que Edwin Jackson i un altre punt de tir lliure d'Oriola deixen en quatre punts l'avantatge foraster tot just abans que un nou triple visitant, ara d'Edgar Vicedo, serveixi per tornar als 7 avall, 18-25. Tot això passa abans que sobre la botzina del primer acte un triple de l'exblaugrana Lukke Hakanson acabi, gairebé, amb la moral blaugrana, 18-28, al descans.

Un triple de Jackson obre la porta a l'esperança que la retallada arribarà més d'hora que tard, però els fets s'acaben imposant. Nou triple de Landesberg que encara no rep un tractament especial, pel 31-22. Els madrilenys s'han refet de l'ensurt patit abans i ara tornen a actuar amb seguretat. De res valen les cistelles de Tomic i Koponen perquè els de Maldonado solucionen els seus problemes a base de triples, ara l'anota Alec Brown pel 25-37 que ja comença a ser una càrrega massa gruixuda pers uns blaugranes avui poc encertats. Gràcies a l'encert de Koponen cistella i triple, es torna a reduir la renda forastera però un triple, sempre que l'han necessitat ha aparegut el triple salvador, un altre cop Brown, fan tornar els 10 punts d'avantatge pels col·legials, 30-40. A hores d'ara el partit pels blaugrana és d'una crueltat extrema perquè els de Pesic no sols no estan gens còmodes sinó que a cada segon que passa se li repeteix el problema amb artistes diferents però el mateix guió, una bona defensa que acaba amb triple visitant. Cinc punts consecutius d'Oriola volen ser el punt de referència d'un Estudiantes inesperadament encertat. A més, la defensa blaugrana avui no està per nous desafiaments. Un triple de Moerman deixa la renda estudiantil en 6 punts que es convertiran en 8 abans que Pesic demani temps mort, 38-46. Un triple de Koponen deixa un interessant 41-47 que seran 43-47 quan Heurtel encerta dos tirs lliures. Finalment, després d'una cistella dels forasters, s'acaba la primera meitat amb 6 punts de renda pels de Maldonado, 43-49.

Tot i que la primera cistella de la segona part, anotada pels visitants, pot semblar un presagi de què pot passar, el guió canvia totalment i és el Barça el que es refà. Els homes de Pesic tanquen a pany forrellat la pròpia pintura mentre que en atac no es compliquen la vida. Entre Tomic, Hanga i Koponen combinen per rebaixar la renda visitant fins als dos punts, 50-52. Un triple de Landesberg vol ser un punt d'inflexió pels visitants però Heurtel fa d'Heurtel anotant un parell de cistelles, la segona triple i dos tirs lliures, per posar al Barça al davant a l'electrònic per primer cop en el partit, 57-55. Anoten els forasters i ho torna a fer Heurtel, 59-57. És el moment del mal son anomenat Landesberg que torna a encertar de tres, 59-63 després de dos triples del de Brooklyn. Pels blaugranes tot són desgràcies, Tomic falla dos tirs lliures però Hanga pot anotar el 61-66. El marge visitant es manté, gràcies als tirs lliures, abans que un nou triple de Landesberg, aprofitant una errada en el tir lliure d'Oriola, posi la diferència en 9 punts, 64-73. Una cistella de Ribas i dos tirs lliures més de part del pivot targarí, tanquin el quart amb 7 amunt pels col·legials, 68-75..

Els blaugranes conscients que ja no tenen gaire temps per reaccionar, surten per totes des de l'inici de l'epíleg. Oriola, fallant un addicional, un triple de Ribas i una cistella de Jackson empaten el matx a 75. Queden 8.07 i comença un partit nou. Salva Maldonado demana temps mort però els blaugranes no s'immuten. Amb la mateixa energia que abans, aconseguiran un parcial final de 14-0 que dóna fins a set punts de marge pels de Pesic, 82-75 a 6.31 per la fi. Perquè això passés, Pesic ha ordenat un canvi defensiu que pot ser clau, Víctor Claver, negat en atac, és el defensor escollit per marcar a Landesberg i la proposta del mag de Novi Sad, de moment funciona. Però tot i la bona disposició del valencià, de mica en mica Estudiantes desperta i cistella a cistella la renda local va diluint-se. Els blaugranes fallen massa triples i només anoten en comptagotes. Només un cop de palmell d'Oriola sserà l'única font d'anotació abans que Pesic demani un temps mort amb 84-82 al marcador. Els triples locals continuen sense entrar i Landesberg anota dos tirs lliures per empatar a 84. La maledicció dels tirs lliures continua i tant Tomic com Moerman en fallen dos cadascú tot just abans que Landesberg, el malson local, anoti un nou triple pel 84-87. Els blaugranes es resisteixen i entre Koponen i Heurtel flirtejant amb l'empat, 90-91 a manca d'1.49 per la fi. Els problemes s'acumulen a un Barça en precari. El rebot defensiu concedeix segones oportunitats als col·legials i a més Heurtel perd una pilota que Landesberg celebra amb un altre triple que sembla definitiu, 90-96 a 37 segons per la fi. Incomprensiblement, Salva Maldonado regala un temps mort als blaugranes que ho celebren amb un triple de Koponen, 93-96. Però una nova pilota perduda i els tirs lliures de Cook i Landesberg acaben per sentenciar el partit, 93-100. A 4 segons per la fi Tomic anota el 95-100 final. El Barça no ha pogut amb Landesberg i ara és el tercer classificat a l'ACB superat pel Baskònia.