© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CSKA 95 - Barça 75

L'equip de Pesic no ha superat la prova de foc que suposava la seva visita al Megasport moscovita. El druida de Novi Sad ho havia avisat el dia anterior, l'objectiu a Europa és arribar als play-offs. I avui davant el totpoderós equip de l'exèrcit rus, encara queden vestigis d'aquelles enormes gorres de plat, s'ha comprovat que efectivament, l'equip blaugrana juga una altra lliga. Amb el partit mig decidit, els blaugranes han competit en el tercer quart, l'únic que han guanyat, i fins aquí totes les notícies d'un planter que està, malgrat els canvis soferts, lluny de poder competir amb els grans d'Europa. I aquesta és la realitat que avui de manera crua s'ha pogut comprovar a la capital de Rússia. Però, tot i això, cal ser positiu, perquè l'equip està lluny de les capacitats actuals de l'equip dirigit per Dimitris Itoudis, no ha abaixat els braços en cap moment i ha lluitat el que no està escrit. I només per això, els jugadors blaugranes es mereixen el nostre respecte. L'inici del partit, ha estat un pèl estrany. Tant uns com els altres perdien massa pilotes i en el tir no estaven massa encertats. Els locals mostraven clarament la seva filosofia, cap cistella fàcil i per això, Víctor Claver i posteriorment Ante Tomic disposaven de tirs lliures. El valencià en fallava un i el gegant de Dubrovnik n'anotava els dos. Una posterior esmaixada de Tomic amb una assistència deliciosa de Thomas Heurtel, permetia que els forasters dominessin, 2-5, que serien 4-7 després d'un parell de tirs lliures anotats per Chris Singleton. Estava clar que el que estava passant era un pur miratge, perquè la màquina local encara no s'havia posat en marxa. Tot i que els de Pesic feien una pressió a la sortida de pilota i dominaven el rebot defensiu, de mica en mica els locals començaven a escalfar motors. Triple d'Andrey Vorontsevich, i de cop i volta ja tenim als russos al davant, 9-7. Tomic empata a 9 quan queden 3.19 per la fi del primer capítol. Aquest tram final es farà massa llarg pels homes de Pesic. Els locals tornen a anotar de 3, desfent l'avantatge que ha suposat un addicional transformat pel de Canton. El triple de Sergio Rodríguez comença a obrir un forat al lluminós, 16-12, obligant a Pesic a demanar temps mort. Kevin Seraphin que ha entrat per Tomic, anota el 18-14, però un nou triple local porta el marge fins als 7 punts, 21-14. Un triple de Kyle Kuric, permet reduir la ferida a només 4 punts, 21-17 quan acaba el primer acte.

A l'inici del segon capítol, els de Pesic tornen a caure en l'error de cometre massa errades. Tant en el passi com en el tir i això davant un equip com el rus et penalitza molt. Un triple de Cory Higgins eleva el marge local als 9 punts, 26-17. Entra Tomic per Seraphin, però els locals que han olorat sang continuen anotant mentre els blaugranes encara estan buscant la seva primera cistella. Ni un temps mort demanat per Pesic soluciona res. Quan per fi anota Pierre Oriola, els locals ja havien fet 10 punts en els 2.48 que han transcorregut del segon període, 31-19. Nou triple d'Higgins, respon Kuric també des de més enllà de la línia de tres i el mateix fa Will Clyburn, 37-22. Pesic que ja ho té clar decideix protegir a Tomic. Fa tornar a pista a Seraphin mentre el gegant de Dubrovnik no tornarà a pista en el que queda de partit. Anota un parell de cistelles Seraphin poc abans perquè entri Artem Pustovyi per ell. L'ucraïnès transforma un addicional abans que els locals anotin un parell més de cistelles deixant el matx vist per sentència, 51-29 quan arriba la mitja part.

El tercer període serà fructífer per un Barça que amb un cinc estrany a pista comença amb un triple fallat per Singleton i un altre d'encertat per Heurtel, 55-32. Inconscientment, els d'Itoudis treuen el peu de l'accelerador, sobretot en atac, i això permet que els visitants es facin alguna il·lusió. Un parell de cistelles de Jaka Blazic serveixen per baixar dels 20 punts de renda, 55-37. Higgins, però, no es dóna per al·ludit i anota un triple. Pustovyi té els seus minuts de glòria, malbarats una mica per les errades en el tir lliure, en fallarà 2 de 3, però un triple de Roland Smits, que com Pustovyi portava un parell de partits sense jugar, torna a baixar la renda local dels 20 punts, 60-43. Una nova cistella de Pustovyi i un triple de Kuric, 62-48, obliguen a Itoudis a demanar un temps mort per corregir el que els seus jugadors no estan fent bé. Singleton des dels 4,50 manté els 14 per sota, que seran tretze després d'una nova cistella de Smits, 65-53. Un triple fallat per Kuric permet que els locals tornin a ampliar el marge fins que una cistella més una falta continuada sobre Kuric permet deixar un 69-58 al marcador després de dos tirs lliures més anotats per Smits que obre les portes a la il·lusió.

Una il·lusió que es mantindrà després d'una cistella de Kevin Pangos que deixa en només 9 puts la renda local, 69-60. Però tot torna al seu curs natural, quan entre un triple de Daniel Hackett i les pilotes perdudes pels blaugranes, el marge local creix fins al 74-60. Anota de nou Kuric, però és un esparadrap que vol taponar una hemorràgia. Quan Pesic demana temps mort les coses s'han capgirat de manera definitiva. Queden 6.10 per jugar i es perd de 16, 78-62. Ara mateix als d'Itoudis no hi ha qui els pari. Anota Claver una esmaixada però és només un gest. Els locals ni tan sols parpellegen quan Blazic anota dos triples consecutius i Kuric anota el 84-72. Nou temps mort d'Itoudis i tot arreglat. Anota Oriola però Higgins transforma un nou triple pel 92-74. Després d'un tir lliure anotat per Claver, Pesic decideix fer-se notar obligant als àrbitres a assenyalar-li una falta tècnica. Els russos anoten el tir lliure i una darrera cistella pel 95-75 final.