© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 89 - València 71

Per fi el Barça ha fet un partit prou sòlid per aconseguir una victòria clara davant el València de Txus Vidorreta. El matx ha estat dominat de cap a peus, i això és notícia- Avui, a diferència d'altres dies, l'equip blaugrana ha estat seriós en defensa i encertat en atac, departament aquest el de l'atac en el qual, fins i tot, ha superat al rival en tots els percentatges de tir. S'esperava, amb certa expectació, la resposta del Palau després de la trista imatge oferta per l'equip el passat dimecres, i el Palau ha respost amb paciència i benevolència davant un equip que està donant mostres de certa irregularitat. Hem de recordar que la d'avui és la tercera victòria a Europa i que totes tres han estat aconseguides entre les parets del Palau. Sigui com sigui, l'equip ha mostrat unes molt bones maneres que cal esperar es mantinguin en els propers enfrontaments. El partit començava amb el pivot Kevin Seraphin dominant a les pintures, tot i que davant seu es trobava al gegant Tibor Pleiss, l'alemany exblaugrana que tot i ser més alt que el francès, no podia amb ell en la lluita cos a cos. Un ganxo de Seraphin seguit d'un triple d'Adrien Moerman, donava un avanç de com anirien les coses. Rakim Sanders apareixia per fer una esmaixada que permetia als blaugranes dominar de 5, 7-2. Els valencians responien amb un triple de Sam Van Rossom. Mentre que per part blaugrana es mostrava que també estaven encertats des de més enllà del 6,75 gràcies als bons tirs de, sobretot, Moerman, però els taronges no defallien gràcies a l'addicional que comporta per Pleiss la segona falta de Seraphin. El 10-9, queda resolt gràcies al tercer triple en el quart de Moerman que és l'espoleta que desferma un parcial 7-2, amb Ante Tomic i Thomas Heurtel que fan arribar el marge blaugrana fins el 17-11. Després d'una cistella per cada equip, la blaugrana anotada per Heurtel, un triple de Will Thomas desfà a la meitat la renda local, abans que un nou triple, ara de Pierre Oriola i una nova anotació d'Heurtel, deixin en 8 punts el marge pels de casa que una cistella a darrere hora dels valencians reduirà fins al 24-18 que tanca el primer acte.

Després del bon primer quart blaugrana, quedava per veure si l'equip tornaria a desfer-se com va passar a Nuremberg. Aquest cop, però, les coses no han arribat tan lluny, ans el contrari, els blaugranes han continuat jugant amb encert. Sobretot en el tir de tres, on ara destacava Petteri Koponen amb dues dianes en 10 minuts. Acompanyant al finlandès ha aparegut Oriola també amb un triple. Després d'un cop de palmell del de Tàrrega, el marcador s'enfilava fins a un clar 35-24, que una cistella i addicional de Guillem Vines reduïa, 35-27. El més important, però, era que els homes de Sito Alonso no havien desconnectat. Entre Pau Ribas i un addicional transformat per Tomic feien pujar de nou el marge local als dos dígits, 42-32. Els blaugranes, que tanquen bé el rebot defensiu, aprofiten l'avinentesa per aconseguir un parcial final de 8-0, gràcies a un triple de Ribas, a una cistella de Moerman i a un triple sobre la botzina de Phil Pressey que tanca la primera part amb 18 punts d'avantatge pels locals, 50-32.

Tot i que la segona part comença amb un Barça força endollat, entre Seraphin i Heurtel augmenten el marge fins als 20 punts, 56-36, els de Vidorreta troben un petit filó en el triple i els que anoten Vives i Joan Sastre redueixen la renda local, 56-42. Per sort, l'encert taronja no troba la continuïtat que ells desitgen, mentre els blaugranes tornen a les seves arrels, esmaixada de Seraphin, triple d'Hanga i esmaixada per culminar una contra signada per Sanders, 63-44. Tot sota control. De fet l'encert tant en el llançament llunyà com en el de dos, desfeia qualsevol possibilitat de remuntada valenciana. Tot i que ara els locals passen per problemes en el rebot defensiu, les dues cistelles que anota Sanders, cada dia amb més protagonisme, mantenen les coses, 67-46. Els valencians ho intenten i a més tenen una mica de sort perquè després de dues cistelles seguides sense resposta local un triple de Damjan Rudez té, a més, el regal d'un tir addicional que deixa un marcador, un pèl ajustat, 67-54. Un ganxo de Tomic i una cistella de dos també sobre la botzina de Pressey tanquen el quart, amb "només" quinze punts amunt pels de casa, 71-56.

Tot i la reducció de marge del quart anterior, qui s'encarrega de mantenir les coses controlades és Oriola. L'ex del València anotarà 6 punts seguits que desfan qualsevol intent valencià de plantejar batalla. Una contra signada per Ribas i una espectacular esmaixada de Pressey que mostra a tothom les seves qualitats atlètiques, donen per acabat el matx, perquè a manca exactament de 5 minuts, el 81-60 que hi ha al marcador sembla impossible per un València que mai ha acabat d'entrar en la lluita per la victòria. De poc serveix un triple de Rudez, 51-65, perquè Seraphin no té rival a la zona i s'encarrega d'esvair els fantasmes, 85-65 després de cistella i dos tirs lliures del de la Guayana. Moerman de contraatac i Ribas tanquen l'anotació local mentre Erick Green apareix amb dos triples que només serveixen per millorar els seus números. El Barça ha dominat clarament el partit i el 89-71 final és, fins i tot, una mica curt.