© PBB Meritxell ® Tots els drets reservats

PBB Meritxell és una marca registrada per la
Penya Blaugrana de Bàsquet Meritxell  
Comunica't amb nosaltres...
Consulta el projecte solidari d'una penya de bàsquet.
Visita el web del nostre projecte solidari
Segueix-nos a les xarxes socials Segueix-nos a les xarxes socials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Barça 85 - CSKA 72

Avui, davant un dels millors equips d'Europa, el Barça de Sito Alonso ha demostrat fefaentment que ha sortit del sotrac on es trobava. Ara, però, queda la pitjor part del camí, consolidar aquesta millora en els pròxims partits i demostrar que no ha estat una flor d'estiu. Davant un Palau entregat, l'equip blaugrana ha desplegat una defensa que fins ara no se li havia vist des de principi de temporada i una versatilitat remarcable en atac. Fent de l'equilibri la seva consigna, els blaugranes han atacat la zona russa sense miraments, aconseguint més rebots ofensius que el rival i alhora aconseguir bons percentatges en el tir de camp, 33% en el de 3 i 52,2% en tirs de 2. Pel que fa als tirs lliures, aquesta és una altra història. Però més enllà de l'encert en atac, el més important de la victòria ha estat l'actitud defensiva que ha obligat als homes de Dimitris Itoudis a jugar molt incòmodes tot el partit sense deixar-los massa marge per la selecció de tir. Ha estat, doncs, des de la bona defensa que han fet els blaugranes la raó fonamental per acabar aconseguint aquesta important victòria. Era, com sabeu, el que estàvem reclamant des del principi de temporada, Ara només queda repetir les mateixes prestacions defensives en els propers compromisos. Tot i que la primera cistella del matx era forastera, des de molt aviat s'ha vist que els russos no estaven gens a gust. Amb un Sergio Rodríguez lluny dels seus números habituals, Joan Carles Navarro disposava molt aviat de tres tirs lliures que marcaven el camí. Li seguia Adrien Moeman, i s'afegia amb un triple Pau Ribas pel 8-4 que obligava a Itoudis a demanar un temps mort quan només s'havien jugat 2.22 de partit. El tècnic grec s'adonava que les coses no estaven passant d'acord al seu pla de joc, però, tot i la pausa, l'equip blaugrana continuava augmentant la renda, 12-4 després d'una cistella d'Ante Tomic al pal baix i una altra d'Adam Hanga. L'atac del CSKA a hores d'ara estava totalment col·lapsat sense trobar cap escletxa per on superar a la dinàmica i entregada defensa blaugrana. A més, a l'altra zona, l'atac local ha continuat anotant a bon ritme mentre que els visitants ho passaven força malament fins al punt que després d'una espectacular esmaixada d'Hanga, una altra cistella al pal baix d'un recuperat Tomic i un nou triple de Ribas, la renda local ja arriba als 10 punts, 19-9. A Itoudis se li comença a veure ganes de renyar a qui es trobi al davant, li és igual si és el noi de la mopa, un àrbitre, o un suplent, la qüestió és esbroncar a algú. A la pista, però, les seves esbroncades no serveixen de res. Anota Petteri Koponen, les rotacions al Barça ja han començat i més tard ho fa Thomas Heurtel. A 5 segons per la fi qui anota és Pierre Oriola pel 25-17 amb el que s'arriba a la fi del primer capítol.

La principal virtut del Barça és que quan comença el segon acte, l'actitud blaugrana encara és millor que el quart anterior. Triple d'Oriola i cinc punts seguits d'Aleksandar Vezenkov que té ganes de reivindicar-se, 33-18. De nou Itoudis demana un temps mort perquè si en el primer quart les coses no havien anat com les tenia previstes, ara la situació està corregida i augmentada. El tècnic de Véria està tan preocupat que decideix treure a pista a Vitaly Fridzon. Un veterà jugador que juga un rol molt concret en l'actual CSKA. Amb la seva aportació, la defensa russa guanya en intensitat i agressivitat. Tot i una cistella d'Heurtel, els triples de Nando De Colo i Sergio Rodríguez, donant mostres de vida en l'atac rus que comença a recuperar sensacions tot i que continua força incòmode. Víctor Claver, falla un addicional però la renda encara és important, 35-24. De fet, els blaugranes, tot i la millora defensa dels rivals, continuen força encertats, sobretot Heurtel qui anotarà un parell de cistelles que li donen als locals fins a 16 punts d'avantatge, 44-28 a 3.10 pel descans. Fridzon anotarà un parell de triples frontals que reduiran la renda local als 10 punts tot i una cistella d'Hanga, 46-36. Navarro anota un tir lliure però els russos aprofiten perfectament els darrers 54 segons de partit per deixar en només 5 punts la renda local, 47-42. Resultat amb el qual s'arriba al descans.

La dinàmica de millora defensiva del CSKA i una certa davallada local pel que fa a l'encert en atac, té la seva plasmació en l'inici de la segona meitat. Els blaugranes fallen fins a tres triples permetent que tot i les dues cistelles de Tomic, qui falla un addicional, els homes d'Itoudis de la mà de De Colo, immens en el triple, deixin un marcador força ajustat 53-52, tot i una cistella de Moerman. De fet, ara, la defensa russa és de manual i en aquests moments de dubte res millor que tenir a la llegenda de la teva part. Navarro que no havia aparegut des d'aquells tres tirs lliures del començament del matx, anotarà dos triples seguits, marca de la casa, que acaben amb els dubtes i recomponen l'equip, 59-52. La defensa local torna a funcionar i Heurtel des dels 4,50 dóna 9 punts d'avantatge pels de casa, 61-52. Un tir lliure de Claver i una cistella de Koponen, que primer els àrbitres donen de 3 per corregir a principis del següent quart i una cistella final d'Heurtel recuperen el senderi d'un Barça que per uns moments ho ha passat força malament, 66-55.

Amb la moral recuperada, l'aparició d'Oriola al principi de l'epíleg serà totalment decisiva. El targarí es carrega l'equip a l'esquena aconseguint 7 punts consecutius que acaben per trencar per l'espinada als d'Itoudis, 72-55. Al tècnic grec ja no li queda esma per barallar-se amb ningú. Un triple de Koponen donarà fins a 20 punts de renda pels de casa, un somni fet realitat, 75-55. Amb el CSKA descompost, els locals tot i no perdre el món de vista, contemporitzen una mica, jugant amb la renda i el temps. Anota Claver, bon partit del valencià avui, la que serà la penúltima cistella en joc dels locals, perquè fins a la botzina final, els blaugranes passaran fins a quatre cops per la línia de tirs lliures, amb sort desigual. Moerman en falla un. Hanga anota els quatre que llança, mentre que Tomic va per lliure i falla els dos que prova. El triple que a manca d'1.02 per la fi transforma Koponen acaba amb els dubtes i permet que els locals s'emportin la important victòria d'avui. Com hem dit, ara queda confirmar que tot el que s'ha vist no ha estat, només un somni.